NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

XIII. Majstrovstvá sveta U21, juniorov a kadetov v karate – Jesolo, Taliansko 2024

XIII. Majstrovstvá sveta U21, juniorov a kadetov v karate – Jesolo, Taliansko 2024

11. októbra 2024

Od 9. do 13. októbra 2024 sa v talianskom meste Jesolo neďaleko Benátok koná prestížne podujatie pre mladých karatistov z celého sveta – XIII. Majstrovstvá sveta U21, juniorov a kadetov v karate. Tento rok sa na majstrovstvách zišlo až 1960 pretekárov zo 109 krajín, čím sa stalo jedným z najväčších karate podujatí pre mladé talenty.

 

Pre Slovensko sú tieto majstrovstvá o to významnejšie, že sa do bojov o medaily dostali dvaja vynikajúci pretekári a športovci Národného športového centra – Nina Kvasnicová a Lukáš Bohunický.

 

Nina Kvasnicová 

V kategórii kumite st. juniorky U21 do 55 kg, kde súťaží 54 pretekárok z 54 rôznych krajín, sa slovenská reprezentantka Nina Kvasnicová prebojovala až do zápasu o bronzovú medailu.  V nedeľu, 13. októbra 2024, sa postaví na tatami a zabojuje o tretie miesto, čím má šancu získať pre Slovensko cenný kov na jednej z najdôležitejších svetových súťaží.

 

Lukáš Bohunický 

Rovnako pôsobivú cestu turnajom absolvoval aj ďalší slovenský reprezentant Lukáš Bohunický v kategórii kumite juniorov nad 76 kg, kde súťažilo 58 pretekárov zo všetkých kútov sveta. Aj on sa prebojoval až do boja o bronz, čo je v takej silnej konkurencii obrovský úspech. V nedeľu sa pokúsi vybojovať medailu, ktorá by bola pre neho aj jeho klub Rapid Bratislava obrovským úspechom a odmenou za jeho tvrdú prácu.

 

Držíme palce Nine Kvasnicovej a Lukášovi Bohunickému v ich boji o bronzové medaily a veríme, že zručnosti ich dovedú na stupne víťazov.

 

Na obrázku môže byť 4 ľudia, ľudia venujúci sa bojovým umeniam a text

 

foto: Tornado Karate Team fb

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať