NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Tenis: Jamrichová a Pohánková sú už v osemfinále na juniorskom Roland Garros, Vargová finalistkou štvorhry v Klagenfurte

Tenis: Jamrichová a Pohánková sú už v osemfinále na juniorskom Roland Garros, Vargová finalistkou štvorhry v Klagenfurte

4. júna 2024

Renáta Jamrichová zatiaľ suverénna 

 

Renáta Jamrichová suverénne postúpila do osemfinále juniorskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V prvom kole otočila vývoj zápasu proti Bulharke Yoane Konstantinovovej a zdolala ju 3:6, 6:2, 6:1 za 95 minút. Najvyššie nasadená hráčka si v druhom kole poradila aj s Češkou Luciou Urbanovou a zdolala ju 6:3, 6:2 za 60 minút. Hráčka Národného športového centra si v ďalšom kole zmeria sily so Srbkou Teodorou Kostovičovou.

 

Zverenka trénera Jána Matúša sa na parížskej antuke predstavila v utorok aj vo štvorhre. Spolu s Češkou Terezou Valentovou zvíťazili v pozícii tretieho nasadeného páru americko-české duo Kristina Penicková, Vendula Valdmannová 7:5, 6:4.

 

 

Mia Pohánková zažíva úspešnú premiéru

 

Mia Pohánková postúpila rovnako do osemfinále dvojhry junioriek na grandslamovom turnaji Roland Garros. Úspešná kvalifikantka, ktorá dvomi eliminačnými kolami prešla bez straty setu, zvíťazila v úvodnom zápase hlavnej súťaže nad domácou Francúzkou Alice Soulieovou 6:3, 6:4 za 80 minút. V tom druhom zvíťazila nad piatou nasadenou Britkou Hannah Klugmanovou, ktorú zdolala 6:0, 4:6, 7:5 za 129 minút. Pätnásťročná zverenka trénera Róberta Gašparetza vyzve v súboji o postup do štvrťfinále Američanku Kristinu Penickovú.

 

V utorok vstúpila úspešne aj do súťaže štvorhry. Po boku Kolumbijčanky Valentiny Mediorrealovej Ariasovej zdolali ruský pár Maria Golovinová, Daria Šadčnevová 1:6, 6:2, 10-6.

 

 

O ďalšom priebehu dievčat na juniorskom turnaju Roland Garros vás budeme informovať.

 

Nina Vargová finalistkou štvorhry na ITF WTT W35 v Klagenfurte

 

Nina Vargová sa prebojovala do finále štvorhry na turnaji ITF WTT W35 v rakúskom Klagenfurte. Spolu s Austrálčankou Kaylah McPheeovou nestačili vo finále na druhý nasadený česko-slovinský pár Aneta Kučmová, Nika Radišičová a podľahli mu 3:6, 5:7. 

 

Gratulujeme!
 

 

Zdroj, foto: FB STZ
 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať