NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Nora Jenčušová siedma na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v kategórii U23

Nora Jenčušová siedma na Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike v kategórii U23

21. septembra 2022

Nora Jenčušová absolvovala 18. septembra preteky, ako jeden zo svojich vrcholov sezóny na MAJSTROVSTVÁCH SVETA v cestnej cyklistike – časovka jednotlivcov v austrálskom meste Wollongong. 


Na mestskom okruhu pretekárky absolvovali dva okruhy v celkovej dĺžke 34,2 km s prevýšením 314 výškových metrov. V časovke jednotlivcov ( 34,2 km ) sa Norika umiestnila na 7. mieste v kategórii U23 a na 35.mieste v kategórii ELITE ženy.


Vyjadrenie Nory Jenčušovej: „Ďakujem Slovenskému zväzu cyklistiky za príležitosť reprezentovať Slovensko na MS aj v časovke jednotlivcov. Aj keď som pocitovo dala do toho všetko, s výsledkom nie som spokojná a hlavne neodzrkadľuje aktuálnu výkonnosť na základe mojej prípravy na tento vrchol sezóny. Preteky mi však ukázali veľa vecí, na ktorých musím popracovať a ktoré by som nemala možnosť spoznať bez tohto štartu. Ďakujem za pomoc a podporu p. Valacha s celým podporným tímom P. Sagana. Bola to nezaplatiteľná skúsenosť, kopec nových informácií, pohľadov a zážitok stráviť s Petrom Saganom zopár pohodových a úsmevných dní. Urobím maximum na 165 km hromadnom štarte nasledujúcu sobotu.“


Norike ďakujeme za reprezentáciu a gratulujeme !

 


Mohlo by vás zaujímať