NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Návštevnosť Olympijského festivalu v Šamoríne je vysoká

Návštevnosť Olympijského festivalu v Šamoríne je vysoká

2. augusta 2021

Šamorín 2.8.2021 (SOŠV-NŠC) - Olympijský festival navštívili už tisíce návštevníkov. Jeho kapacita sa cez víkendy plní do poslednej nohy, a to je takmer trojtýždňová oslava športu stále v plnom prúde!

Medzi návštevníkmi majú veľký úspech športoviská. Kým deti športujú a zabávajú sa, rodičia môžu relaxovať v oddychovej zóne. „Syn nám dal na víkend svoje deti a my sme hľadali program, kam ich vziať. Manžel prišiel s týmto a spravili sme dobre. Je to super zážitok, na ktorý len tak nezabudneme. Aj pre nich je to lepšie, ako byť niekde v detskom kútiku,“ zhodnotila návštevníčka Júlia, ktorá festival navštívila so svojimi vnúčatami.

Okrem stálych športovísk, medzi ktoré patrí atletika, futbox, box aréna, gymnastika, lezecká stena, umelá ľadová plocha, stolný tenis a mnohé ďalšie, je každý jeden deň venovaný konkrétnemu športu. Streda 28. júla bola napríklad venovaná plávaniu, utorok 3.8. šermu.  

V pondelok 26.7. sa na Olympijskom festivale vybudovalo aj mobilné diagnostické laboratórium Národného športového centra. 

Lákadlom bol stan Tokio NŠC, kde návštevníci mohli na vlastnej koži zažiť extrémne podmienky z hľadiska klímy na olympiáde v Tokiu. 

 



Reportáž RTVS zo stanovišťa NŠC, pozri TU.

 



Cez víkend si návštevníci mohli vychutnať nielen priame prenosy z olympijských hier na gigantickej obrazovke, ale aj množstvo zaujímavých športových diskusií či koncertov.
 


Mohlo by vás zaujímať