NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Martina Buršíková pokračuje v tvrdej príprave a zabojuje o miestenku na OH

Martina Buršíková pokračuje v tvrdej príprave a zabojuje o miestenku na OH

21. marca 2024

Športová lezkyňa Martina Buršíková sa pripravuje na kvalifikačné boje o olympijské miestenky do Paríža! Športovkyni Národného športového centra sme položili pár otázok o aktuálnej príprave a olympijskom sne.

 

 

V akej aktuálnej fáze prípravy ste na blížiace sa kvalifikačné boje o OH v Paríži?

“Pred 2 týždňami sa mi skončila silová fáza tréningového cyklu. Po oddychu strávenom lezením vonku na skalách ma teraz čaká špecifická príprava. 6. apríla bude prvé kolo Európskeho pohára mládežníkov a následne ďalšie dve jeho kolá. Okretom toho ma čakajú bouldrové preteky Európskeho pohára dospelých, ktoré budú pre mňa prípravné preteky na prvé kvalifikačné preteky na OH v Šanghaji koncom mája.”

 

Čo Vás ešte čaká v príprave?

“V príprave ma ešte čakajú špecifické lezecké tréningy a sústredenia na rôznych lezeckých stenách doma i v zahraničí. Následne aj simulácie pretekového formátu a prípravné preteky.”

 

 

Čo by pre Vás znamenala účasť na OH?

“Určite by ma účasť na OH veľmi potešila. Bola by pre mňa veľká česť zúčastniť sa na takom prestížnom podujatí.”

 

Ako sa vyrovnávate s tlakom, čo vám pomáha sa odreagovať?

“Snažím sa na seba nevyvíjať zbytočný tlak pred pretekmi, ktoré ma čakajú až o niekoľko týždňov. Ak aj cítim nejaký tlak z obáv o neúspechu, spomeniem si na všetky hodiny tréningov a prípravy, ktoré mám za sebou a spomeniem si, že som pre to spravila všetko, čo som v danom momente mohla a že to jednoducho zvládnem. Tiež mi pomáha hlboké dýchanie.”

 

Kto/čo je vašou najväčšou motiváciou?

“Mojou najväčšou motiváciou je vyliezť všetky bouldre (cesty), ktoré pre nás stavači na pretekoch pripravili, na čo najmenej pokusov, pri najlepšom na 1. pokus.”

 

Ďakujeme Martine za rozhovor a držíme palce!

 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať