NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Finále J&T Banka Slovak Open s dvoma slovenskými talentami – Jamrichová a Pohánková si zahrajú o titul

Finále J&T Banka Slovak Open s dvoma slovenskými talentami – Jamrichová a Pohánková si zahrajú o titul

12. októbra 2024

Bratislavská Peugeot aréna sa tento víkend stane dejiskom prestížneho finále dvojhry na turnaji J&T Banka Slovak Open 2024. Na veľkej scéne sa predstavia dve mladé slovenské talenty z Národného tenisového centra, ktoré sa prebojovali až do samotného záveru tohto turnaja. Sedemnásťročná Renáta Jamrichová a pätnásťročná Mia Pohánková si v nedeľu o 14:00 h zmerajú sily v boji o titul.

 

Renáta Jamrichová si v semifinále poradila s piatou nasadenou Chorvátkou Antoniou Ružičovou, ktorú zdolala pomerne hladko 6:2, 6:4. Za 89 minút ukázala svoju dominanciu na kurte, kde dokázala výborne využívať svoje zručnosti a taktiku. Pre Jamrichovú ide o jej prvé finále na tomto prestížnom turnaji, čo je významný míľnik v jej kariére.

Druhou finalistkou sa stala Mia Pohánková, ktorá ako držiteľka voľnej karty od organizátorov dokázala šokovať všetkých, keď v semifinále vyradila najvyššie nasadenú Francúzku Oceane Dodinovú. Pohánková zvíťazila po trojsetovom boji 6:3, 2:6, 6:1 za 83 minút. Napriek svojmu mladému veku ukázala obrovskú mentálnu silu a stabilitu, čo jej prinieslo zaslúžený postup do finále.

 

 

Finále J&T Banka Slovak Open 2024 tak sľubuje strhujúci súboj medzi dvoma mladými slovenskými tenistkami. Renáta Jamrichová a Mia Pohánková sú reprezentantkami tenisu, ktoré majú pred sebou sľubnú budúcnosť.

 

 

foto: fb stz

 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať