NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Patrícia Tománková: Slovenská džudistka sa stala dorasteneckou majsterkou Európy

Patrícia Tománková: Slovenská džudistka sa stala dorasteneckou majsterkou Európy

27. júna 2024

Slovenská džudistka Patrícia Tománková dosiahla mimoriadny úspech na európskej scéne. Na šampionáte v bulharskej Sofii sa stala dorasteneckou majsterkou Európy v kategórii do 44 kg. Jej cesta k tomuto prestížnemu titulu bola plná napínavých súbojov a preukázania skvelej techniky a sily.

 

Vo finálovom zápase sa Tománková stretla so španielskou súperkou Africou Puenteovou Lopezovou. Súboj o titul bol napínavý a vyrovnaný, no nakoniec sa Tománkovej podarilo zvíťaziť na waza-ari, čím si zabezpečila zlatú medailu.

 

Jej úspech je o to cennejší, že v prvom kole mala voľný žreb, čo jej poskytlo možnosť lepšie sa pripraviť. V druhom kole nastúpila proti Turkyne Livanur Kayirovej, ktorú zdolala na ippon, čo je v džude najvyššie možné skóre, ktoré znamená okamžité víťazstvo.

 

 

Národné športové centrum (NŠC) je na svoju športovkyňu nesmierne hrdé. „Patrícia Tománková preukázala nesmiernu odhodlanosť, disciplínu a talent. Jej úspech na európskom šampionáte je toho dôkazom. Gratulujeme a prajeme Patrícii a jej realizačnému tímu na čele s jej trénerom, Jozefom Tománkom veľa ďalších víťazstiev.“ uviedol riaditeľ NŠC Vladimír Baluška.

 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať