NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Ocenili sme športovcov Národného športového centra za rok 2022

Ocenili sme športovcov Národného športového centra za rok 2022

9. februára 2023

Ocenenie Športovec Národného športového centra 2022 si prevzalo 15 športovcov a 12 trénerov

 

Ocenenie za športové výkony na významných medzinárodných podujatiach, kvalitnú prípravu aj identifikovanie nových slovenských talentov vo svete športu. To bolo cieľom slávnostného podujatia Športovec Národného športového centra 2022, ktoré sa uskutočnilo v utorok popoludní  v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea.

 

 

Ceny laureátom odovzdal Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Ján Horecký, riaditeľ Národného športového centra (NŠC) Vladimír Baluška a ďalšie významné osobnosti.

 

 

Ocenených za rok 2022 bolo 15 športovcov a športovkýň a 12 trénerov. Prvou kategóriou ocenených boli mladé športové talenty. „Je dôležité podchytiť už v mladom veku talentované športové nádeje Slovenska a rozvíjať ich a prispieť tak k skvalitneniu ich práce. Aj toto ocenenie možno vnímať ako podporu zo strany ministerstva školstva a ešte viac NŠC, ktorých prioritou je predovšetkým aktívne sa podieľať a podporovať výkony športovkýň a športovcov, ktorí aj vďaka tomu môžu dosiahnuť medzinárodné a svetové úspechy,“ priblížil šéf rezortu školstva Ján Horecký. 

 

Dôkazom toho sú mladé džudistky, Patrícia a Lenka Tománkové, medailistky z Majstrovstiev sveta kategórie kadetov, ako aj mladí lukostrelci Kristína Drusková a Daniel Medveczky, ktorí nás prekvapili ziskom bronzovej medaily na Majstrovstvách Európy mládeže v olympijskom luku. 

 

 

 

 „Za NŠC sme radi, že i naši najmladší športovci dosiahli kvalitné výkony počas roka 2022. Vrcholoví športovci sa už teraz pripravujú na najvýznamnejšie podujatia tohto roku. Slávnostné oceňovanie je poďakovaním za ich odvedenú prácu a milou spoločenskou príležitosťou, ako sa stretnúť sa aj mimo športoviska,“ vysvetlil Vladimír Baluška, riaditeľ NŠC.

 

Za aktívnu propagáciu NŠC a športové výkony si dekrét prevzali karatista Adi Gyurík a tréner karate Peter Macko. 

 

 

Medzi ocenenými vrcholovými športovcami NŠC bol Karel Šula, ktorý sa na Majstrovstvách sveta juniorov vo vrhu guľou blysol 5. miestom. Laureátom v tejto kategórii sa stala aj nová hviezda cyklistiky Martin Svrček, olympionička a lukostrelkyňa Denisa Baránková, úspešní zástupcovia stolného tenisu Samuel Arpáš, Ema Labošová a Tatiana Kukuľková. Medzi ocenenými bol aj Peter Strečanský, ktorý získal na MS juniorov v Taliansku bronzovú medailu v skife. Ocenenou bola slovenská športovkyňa Zsuzsanna Molnár, ktorá dlhoročne teší domácich fanúšikov získanými kovmi a hodnotnými umiestneniami v zápasení vo voľnom štýle. 

 

Ďalším laureátom, ktorý robí dobré meno NŠC je aj olympionik Andrej Csemez.  Počas obdobia zaradenia mi NŠC vytvára dobré podmienky na moju celoročnú prípravu. Spolu s trénerom je našim cieľom kvalifikovať sa na OH 2024 v Paríži,“ povedal Andrej Bandi Csemez. Osobitné poďakovanie sa však okrem toho ušlo aj jeho trénerovi. 

 

Týmto chceme vyjadriť veľké poďakovanie aj jeho trénerovi Tomimu Kovácsovi a oboch ich budeme podporovať v príprave na OH Paríž 2024,“ dodal Vladimír Baluška, riaditeľ NŠC. 

 

 

Ocenenie si z rúk ministra prevzala karatistka Nina Kvasnicová, zlatá medailistka na ME v kategórii kumite juniorky, ako aj stálica NŠC, talentovaná olympionička Barbora Mokošová. Národné športové centrum mi vytvára podmienky a zázemie na moju prípravu smerujúcu k OH Paríž 2024. Sú mi veľkou oporou v akejkoľvek situácii, celý tím NŠC je pre mňa jedna „veľká rodina“, s ktorou to ťaháme všetci spoločne. Som veľmi vďačná, že môžem byť súčasťou tohto tímu a pomáhajú mi splniť si svoje sny,“ zhodnotila Barbora.

 

 

Jedinečné okamihy zo stupienkov víťazov a pocity zo skvelých výsledkov by títo športovci však neprežívali bez kvalitnej prípravy, o ktorú sa starajú ich tréneri a trénerky. Za ich výnimočný prístup k práci sa im okrem ich zverencov odvďačilo aj NŠC oceneniami, ktoré si z rúk šéfa rezortu školstva či riaditeľa NŠC prevzali: Jozef Tománek, Viera Hanuliaková, Vladimír Hurban ml., Karel Šula st., Martin Svrček st., Roman Grigel, Jaromír Truksa, Peter Strečanský st., Atilla Raisz, Tomáš Kovács, Martin Zvalo a Daniel Kvasnica. 

 

Pozrite si aj ďalšie fotografie z oceňovania, ktoré nájdete v našej fotogalérii.

 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať