NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Národné športové centrum ocenilo 18 športovcov a ich trénerov na slávnostnom vyhlásení Športovec Národného športového centra 2023

Národné športové centrum ocenilo 18 športovcov a ich trénerov na slávnostnom vyhlásení Športovec Národného športového centra 2023

28. februára 2024

Dosiahnuť na najvyššie méty a dostať za to uznanie. To je najväčším zadosťučinením pre každého športovca. Ak si tieto úspechy niekto všimne a ocení ich, je to bonus navyše. Národné športové centrum (NŠC) na svojich športovcov nezabúda a každoročne organizuje slávnostné vyhlásenie Športovec Národného športového centra. Ocenenia za rok 2023 si športovci a ich tréneri prevzali v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea. Medzi ceny, ktoré si naši športovci odniesli, patrili aj hodinky G-Shock, za ktoré ďakujeme partnerovi podujatia.

 

 

Ceny si športovci prebrali z rúk štátneho tajomníka Ministerstva cestovného ruchu a športu SR Jána Krišandu, štátneho tajomníka Ministerstva školstva, vývoja, výskumu a mládeže SR Jána Hrinku, riaditeľa Národného športového centra  Vladimíra Balušku a ďalších významných osobností. 

 

Ocenenie si za rok 2023 prevzalo 18 športovcov a ich trénerov v priestoroch Slovenského olympijského a športového múzea. Prvou kategóriou ocenených boli mladé športové talenty - tenistka Mia Pohánková, karatisti Alexandra Zeumerová s  Lukášom Bohunickým. „Talentovaných športovcov je dôležité podporovať už v mladom veku. Ak to nezanedbáme, vrátia nám to neskôr v seniorských kategóriách. Za NŠC sme radi, že i naším najmladším športovcom sa v uplynulom roku darilo uspieť. Slávnostné oceňovanie je poďakovaním za ich odvedenú prácu,“ povedal na úvod Vladimír Baluška, riaditeľ NŠC.

 

 

Za športové výkony si ocenenie v jednotlivých kategóriach prebralo ďalších 13 športovcov. Medzi ocenenými nemohol chýbať náš úspešný cyklista Martin Svrček, ktorý na MS U23 v Glasgowe v cestnej cyklistike vybojoval pre Slovensko bronz. Jedno z najkrajších športových období prežíva určite Renáta Jamrichová, ktorá je čerstvou juniorskou grandslamovou šampiónkou v dvojhre z Australian Open. „Aktuálne prežívam najlepšie obdobie kariéry. Moja forma z roka na rok graduje a to aj vďaka podpore NŠC. Som rada, že si v NŠC všimli môj talent a ocenili moje úsilie byť najlepšou na svete,“ dodala naša úspešná tenistka Renáta Jamrichová.

 

Ocenenia si od NŠC zaslúžili aj boxerka Nicole Ďuríková, vesliar Peter Strečanský, karatistky Nina Kvasnicová, Lucia Mrázová a Sára Krivdová, lukostrelkyňa Denisa Baránková, plavec Samuel Košťál, športová lezkyňa Martina Buršíková, tenistka Nina Vargová, športová strelkyňa Kamila Novotná a zápasníčka Zsuzsanna Molnár.

 

Za aktívnu propagáciu NŠC a športové výkony si dekrét prevzali gymnastka Barbora Mokošová a boxer Andrej Csemez, ktorí aktuálne bojujú o miestenku na letnú olympiádu do Paríža. „Momentálne smeruje celá moja príprava k účasti na OH v Paríži. Účasť na olympiáde je pre každého športovca najväčším úspechom. Som rada, že NŠC ma v tejto snahe podporuje a dôkazom toho je aj táto cena,“ povedala Barbora Mokošová.

 

Avšak, jedinečné okamihy zo stupňov víťazov a pocity zo skvelých výsledkov by títo športovci neprežívali bez kvalitnej prípravy, o ktorú sa starajú ich trénerky a tréneri. Za ich výnimočný prístup k práci sa im okrem ich zverencov odvďačilo aj NŠC oceneniami, ktoré si prebrali spolu so svojimi zverencami. „Na to, aby si ťa ľudia všimli a zapamätali, musíš byť najlepší. Za každým športom je neuveriteľné množstvo driny a odriekania. Ľudia vidia iba špičku ľadovca. Som rád, že NŠC nezabúda aj na tých, ktorí stoja v pozadí úspechu športovcov. A nie sme to len my tréneri. Sú to celé tímy ľudí, ktorí sa na tom podieľajú. Ďakujem NŠC v mene všetkých tréneriek a trénerov, že na nás nezabúdajú,“ povedal na záver Tomi KID Kovács. 

 

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať