NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

HC Slovan Bratislava absolvoval testovanie v Národnom športovom centre

HC Slovan Bratislava absolvoval testovanie v Národnom športovom centre

2. júla 2024

Minulý týždeň absolvovali hokejisti HC Slovan Bratislava komplexné výstupné testovanie v Národnom športovom centre. Tento dôležitý krok v ich príprave im pomôže získať presný prehľad o svojom fyzickom stave a pripraviť sa na nadchádzajúcu sezónu 2024/2025.

 

 

Testovanie zahŕňalo rôzne aspekty fyzickej zdatnosti, ktoré sú kľúčové pre úspech na ľade. Hráči prešli meraním telesného zloženia, čo im poskytne informácie o podiele svalovej hmoty a tuku v tele. Ďalej bola testovaná sila stisku, ktorá je dôležitá pre  a celkovú silu  končatín.

 

Sila adduktorov a abduktorov bola meraná na špeciálnom zariadení Force Frame, čo je dôležité pre stabilitu a výkonnosť pri korčuľovaní. Hokejisti absolvovali aj agilný test 5-10-5, ktorý hodnotí ich schopnosť rýchlo meniť smer a reagovať na dynamické situácie na ľade.

.

 

Nakoniec prešli spiroergometriou na bicykli, čo je komplexné vyšetrenie vytrvalosti a aeróbnej kapacity. Tento test pomáha pochopiť, ako efektívne hráči využívajú kyslík pri fyzickej námahe, čo je kľúčové pre udržanie vysokého tempa počas zápasov.

 

 

 

Veríme, že tieto detailné údaje o ich fyzickej kondícii padnú na úžitok počas letnej prípravy a že im pomôžu dosiahnuť skvelé výsledky v nadchádzajúcej sezóne. 

 

Držíme im palce a tešíme sa na ich výkony na ľade!

 

 


Mohlo by vás zaujímať