NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Denisa Baránková - klasifikačné kolo v lukostreľbe na OH 2024 v Paríži

Denisa Baránková - klasifikačné kolo v lukostreľbe na OH 2024 v Paríži

26. júla 2024

Včera sa na olympijských hrách v Paríži predstavila slovenská lukostrelkyňa Denisa Baránková. Jej súťaž začala o 9:30 v klasifikačnom kole lukostreľby. 

 

V druhej sérii sa jej nedarilo, keď netrafila ani jednu desiatku, ale zasiahla päť deviatok a jednu sedmičku, čo jej prinieslo len 52 bodov. To bolo o dva body menej ako v prvej sérii, čím sa prepadla do piatej desiatky poradia s celkovým počtom 106 bodov. 

 

Baránková v štvrtej sérii zaznamenala vynikajúcich 59 bodov vďaka piatim desiatkam a jednej devine. Polepšila si tak na 42. miesto s celkovým počtom 215 bodov.

 

Slovenská lukostreľkyňa Denisa Baránková počas kvalifikácie olympijského luku žien na XXXIII. letných olympijských hier v Paríži

 

Po šiestich sériach sa slovenská lukostrelkyňa posunula na 34. miesto s celkovým počtom 327 bodov. Po dvanástich kolách mala konečný súčet 636 bodov, čo jej prinieslo 48. miesto v kvalifikácii.

 

"Je tu naozaj špička, o čom svedčia aj výsledky. Dievčatá strieľali naozaj extrémne dobre, nebudeme si klamať," zhodnotila Baránková.

 

V hlavnej súťaži tak bude musieť čeliť jednej z ťažších súperiek a to osemnásťročnej domácej Amélii Cordeauovej, čo jej vystúpenie na olympiáde ešte viac sťaží.

 

Denisa Baránková však preukázala neskutočnú bojovnosť a napriek ťažkým momentom sa dokázala posunúť v rebríčku nahor. Tešíme sa na jej ďalšie výkony v hlavnej súťaži.

 

Foto: sportky.sk

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať