NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Branislav Lančarič dosiahol svoj doteraz najväčší úspech!

Branislav Lančarič dosiahol svoj doteraz najväčší úspech!

20. októbra 2022

Šermiar z Národného športového centra - Branislav Lančarič, reprezentoval Slovensko v anglickom Manchestri na Európskom pohári kadetov v šerme fleuretom. Dokopy sa v Menchestri stretlo 128 šermiarov zo 17 štátov.

 

Braňo súťaž nezačal najlepšie. V prvých zápasoch ho zväzovala prílišná nervozita, ktorá sa odzrkadlila aj v jedinej porážke v skupine, ktorú utrpel od Talianskeho reprezentanta Antonia Guida Pesceho (3:5).

 

V eliminácii sa však už Braňo zlepšoval od zápasu k zápasu. Po 64 člennú elimináciu mal voľný los, v boji o postup do 32 člennej eliminácie porazil Angličana Davida Kellyho 15:11, v zápase o postup do najlepšej šestnástky nedal šancu vyše dvojmetrovému Holanďanovi Moerbeekovi, ktorého zdolal 15:12 a v boji o TOP osmičku si poradil s medailistom z prvého Európskeho pohára vo Varšave Talianskym reprezentantom, Leonardom Rocco Rea-om, ktorého porazil s výrazným rozdielom 15:5.

 

Zápas o postup do semifinále nanešťastie prehral 6:15 s finalistom MS kadetov v Dubai, Mattiom DeCristofarom.

Zverenec Vojtecha Fehéra, Branislav Lančarič dosiahol svoj doteraz najväčší úspech a prvýkrát sa prebojoval do finálovej osmičky!

 

Braňo gratulujeme, podal si výborný výkon!

 


Mohlo by vás zaujímať