NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Ako sa darilo športovcom NŠC na atletických podujatiach?

Ako sa darilo športovcom NŠC na atletických podujatiach?

21. mája 2024

Robert Ruffíni ml. bronzový

 

Výškar Robert Ruffíni ml. sa zúčastnil na striebornom mítingu Grand Slam v Jeruzaleme, kde obsadil 3. priečku spoločne s Baikstysom z Litvy, keď prekonal výšku 205 cm., no ďalšie centimetre nepridal. K bodom za výkon si pripísal aj 70 bonusových bodov do svetového rebríčka. 

 

 

„Neviem, čo sa stalo. Dnes mi to akosi ´nefungovalo´, v rozcvičke som na dvoch metroch skákal bez problémov, no príde súťaž a – nič. Mrzí ma to o to viac, že dnes bola veľká šanca dobre sa umiestniť a získať super body, ak by som predviedol aj dobrý výkon. Nezvládol som tlak pri opravných pokusoch. Dúfam, že o týždeň to bude oveľa lepšie,“ vravel sklamaný Robert Ruffíni ml. „Cítim, že mám na viac a už sa to čoskoro ukáže, no škoda, že to nevyšlo dnes. Sezóna sa však len rozbieha a verím, že budem mať príležitosť posunúť si nielen sezónne, ale aj osobné maximum.“

 

Lenka Gymerská zlepšila osobné maximum

 

Takticky skvele zvládla štvorstovku strieborná medailistka z banskobystrického EYOF 2022 Lenka Gymerská v druhom kole atletickej ligy v Banskej Bystrici. Zverenka Lukáša Kotalu začala voľnejšie a ušetrila sily na raketový finiš, ktorý jej vyniesol zlepšenie osobného maxima o 11 stotín na 54,91. Vekom ešte stále dorastenka si ním poistila účasť na juniorských MS v Lime (limit 55,40).

 

 

Rebecca Slezáková potvrdila limit

 

Ďalšia atlétka Národného športového centra Rebecca Slezáková časom 13,93 na banskobystrickom mítingu potvrdila limit na augustové juniorské majstrovstvá sveta v Lime (14,25).

 

 

Gratulujeme!

 

Zdroj, Foto: atletika.sk

Pozrite si našich športovcov


Mohlo by vás zaujímať