NŠC
Novinky
Športovci
Diagnostika
Vzdelávanie
Informačný systém
E-shop

Diagnostikou k lepším výkonom

Diagnostikou k lepším výkonom

16. mája 2022

28. apríla 2022 sme sa v diagnostickom centre stretli so športovcami Špeciálnych olympiád Slovensko: Vandou Kračunovou a Denisom Knapčokom. 

Denisa čakajú 21.mája 2022 Majstrovstvá Európy v triatlone v rámci Challange Šamorín. Vanda bude v júni bojovať o zlato na Národných hrách Špeciálnych olympiád v Banskej Bystrici. Obom vám držíme palce a prajeme veľa úspechov!

 

Tu si môžete pozrieť videozostrih z testovania: 

 

Vanda Kračunová

Zlatú plavkyňu z Gemera znevýhodnenie nezastavilo

 

Vanda, predstavíš sa nám?

Volám sa Vanda Kračunová a venujem sa plávaniu a doplnkovým športom, ako je beh, bežkovanie a atletika.

 

Ako vyzerajú tvoje tréningy?

Každý môj tréning začína rozcvičkou. Pred plávaním sa poriadne rozcvičím a potom idem plávať. V obľube mám všetky plavecké štýly, najmä motýlik a kraul. Keď sa pripravujem na preteky, tak trénujem dvojfázovo ráno a večer. Ráno som v posilňovni a večer na plavárni.

 

Na akú súťaž sa aktuálne pripravuješ?

Najbližšie plavecké preteky ma čakajú v Banskej Bystrici a na španielskej Malte. V júni budem bojovať o zlato na Národných hrách Špeciálnych olympiád v Banskej Bystrici.V roku 2023 sa plánujem zúčastniť aj Svetových hier Špeciálnych olympiád v Berlíne.

 

Čo by si chcela v športe dokázať?

Chcem naďalej reprezentovať Slovensko.

 

 

 

Denis Knapčok

 

Denis Knapčok je triatlonovým pretekárom a úspešným slovenským reprezentantom. Je neodmysliteľnou súčasťou Špeciálnych olympiád Slovensko, na ktorých sa mu aj vlani mimoriadne darilo. Tento rok čakajú Denisa viaceré športové súťaže, na ktoré poctivo ’maká’ a vylepšuje si svoje osobné méty. Aby bol ešte výkonnejší, podrobil sa testovaniu v rámci diagnostiky Národného športového centra. 

 

Ako sa Denisovi darilo a pri ktorej disciplíne sa najviac zapotil, nám prezradil Denis sám.

Volám sa Denisko Knapčok a som športovcom Špeciálnych olympiád Slovensko v týchto športoch: triatlon a zjazdové lyžovanie. Som fanúšikom nákladných áut a najviac ma fascinujú kamióny. Vo voľnom čase najradšej plávam, behám alebo bicyklujem.

 

Aké boli tvoje ciele, keď si začínal a aké sú dnes?

Mojím cieľom bolo vždy dostať sa na Svetové hry Špeciálnych olympiád a nájsť si veľa kamarátov. Začal som športovať odvtedy, čo som mal problémy s nohami. V tom mi pomohlo najmä zjazdové lyžovanie. Chodieval som lyžovať na Čertovicu.

 

Na akú súťaž sa aktuálne pripravuješ?

Momentálne sa chystám do Šamorína, kde budú 21. mája 2022 Majstrovstvá Európy v triatlone v rámci Challange Šamorín. Taktiež sa pripravujem na našu olympiádu do Berlína, ktoré budú až v júli 2023.

 

Makáš sám alebo s trénerom?

Mám vlastného trénera, s ktorým najviac trénujem plávanie. Na tréningy do mestskej plavárne v Liptovskom Mikuláši dochádzam z Jamníka.

 

Čo ti robilo najväčšie problémy pri dnešnom testovaní?

Najťažší bol beh, ale musel som to zvládnuť. Hlavne som sa poriadne zapotil. Mám to rád: ako beh, tak plávanie i zjazdové lyžovanie.

 

 

Celú fotogalériu z diagnostiky Vandy a Denisa si môžete pozrieť tu

 

 

 

 

 


Mohlo by vás zaujímať